A Hubay Ház története

A Hubay Ház, Karácsonyi Szalon létrehozásával, Hubay Éva és családja elképzelése valósult meg. A festői hangulatú Szentendre belvárosában, 2010 Adventjén nyitotta meg kapuit a több mint 5000 darabból álló magángyűjtemény és különleges karácsonyi díszeket árusító üzletrész, melyek különböző technikákkal készített karácsonyi díszeket, az ünnepekhez kötődő dekorációkat, valamint üdvözlőlapokat tartalmaznak az elmúlt 200 év történetéből egészen napjainkig.

Jöjjön el hozzánk, élje meg az ünnepi hangulatot és legyen részese a karácsonyi varázsnak!

Van a karácsonyban valami, ami újra meg újra visszaröpít magunkhoz, az emlékeinkhez, gyermeki lényünkhöz, amellyel még mindig tágra nyílt szemmel, ámuldozva várjuk a csodát a titokzatos ajtó mögött.

- Nicolas Barrean -

A Hubay családról...

Az 1200-as évektől írásos dokumentumokban már szerepel a Hubay család, melynek ősi fészke Hubó néven, Huba községe. Zsigmond király hivatkozva a Hubayaknak a haza mellett szerzett érdemeivel megerősíti a családot ősi birtokában 1411-ben Visegrádon, majd 1412-ben függőpecsét alatt, kiváltságos alakban adja ki.
A kilencvenes években kezdett újra összeforrni édesanyám „Trianon által ketté hasadt szíve”.
Ismét megkaptuk a felmenőink által nagy alázattal, szeretettel, kitartással őrzött darabkáját a földünknek.
„Őrizd az ősi birtokot” – egyben azt jelenti, add tovább gyermekeidnek. unokáidnak – adj gyökereket, hovatartozást és erőt, hagyományt.

Ha kötelességünk nemzetünk történetét ismerni, kétszeresen kötelességünk saját családunkkal szemben

Válassz kategóriát:
Ár
300Ft16000Ft